Протестът се състоя пред Съдебната палата в Перник днес. В подписката близките на убити или загинали деца настояват да се увеличи наказанието за отнет човешки живот поне на 50 години затвор или на доживотна присъда, без право на замяна, както и при доказано престъпление да не се изтърпява само най-тежкото наказание, а да се сумират годините от всички присъди, предаде БТА.

Подписката вече е подкрепена от родителите на убитите деца при дискотека "Соло", на прегазеното момиче на пешеходната пътека във Варна, от всички роднини на прегазения младеж в Катуница.

Родителите имат амбицията да съберат 300 000 подписа, които да бъдат внесени в Народното събрание. По време на протеста пред Съдебната палата в Перник преминаващи граждани се включваха в подписката.

Майката на Мирослава все още не може да си обясни защо точно дъщеря й е избрана за жертва. Тя е подготвила над 30 въпроса към полицията и прокуратурата, които ще бъдат предадени на анкетната парламентарна комисия, която ще работи по случая "Мирослава".

Жената обяви, че се намира в информационно затъмнение – не получава никаква информация, тъй като се води следствена тайна. Тя изрази и съмнение за това дали се прави изобщо нещо по разясняване на случая. По различните версии Емилия Шумкова каза, че може само да си създава предположения, допълва bTV.

Разследването на убийството на Мирослава продължава. Срокът му бе удължен и вероятно делото ще влезе в съда през лятото. Все още не е готова психиатричната експертиза на заподозрения Марио Любенов. Той е и единственият обвиняем. Заключенията трябва да покажат дали мъжът страда от шизофрения и дали може да носи наказателна отговорност.

Мирослава беше намерена мъртва в началото на годината. Момичето бе в неизвестност два месеца, преди да бъде открито в покрайнините на Перник. Случаят постави много въпросителни и предизвика редица извинения. Единият от арестуваните – Стойо Петров-Чочо се простреля фатално в дома си, след като разследващите го завели за втори оглед. Самоубийството му сериозно дискредитира „успешната работа на МВР”. Премиерът пък трябваше да се извинява заради изказването му за „телешките пържолки”.