Привържениците на футболния "Ботев" Пловдив излизат на протест тази вечер заради незавършения строеж на стадиона на клуба. Те ще се съберат в 18 часа на емблематичния площад "Съединение", откъдето за пореден път ще предявят исканията си за завършване на стадион "Христо Ботев" по първоначалния му план - изцяло покрит с козирка, на който да се играят мачове от вътрешните първенства и турнири, предаде БНР.

Настояват и за пълна прозрачност при изразходването на паричните средства, както и за намирането на ново финансиране, за да може "Колежа" за отговаря на категория 4 на УЕФА за провеждането на международни срещи от най-висок ранг.

Заради протестното шествие на феновете на ФК "Ботев" - Пловдив от 18 до 21 часа се спира движението на всички автомобили по част от два основни булеварда в града.

Бул. "Шести септември" се затваря от кръстовището с бул. "Руски" до това с бул. "Цар Борис III Обединител" и от там - до кръстовището с ул. "Никола Войводов", а бул. "Цар Борис III Обединител" - от кръстовището с бул. "Марица-юг" до това с бул. "Христо Ботев".

За този период от време се променят маршрутите на 17 линии от масовия обществен вътрешноградски транспорт - №1, 6, 7, 9, 11, 15, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 37, 44, 93, 99 и 116.