Поддаде мостът по обходния маршрут през къмпинг "Нестинарка", който свърза общинския център Царево със селата Варвара, Синеморец, Резово и град Ахтопол, предаде БТА. Пътят през този мост беше единствената алтернатива на тези населени места с Царево. В района на къмпинга има километрични задръствания.

В района на моста има две линейки. Едната е изпратена след сигнал за родилка. Компрометираният мост не позволява преминаването ѝ, затова се очаква родилката да бъде пренесена на ръце.

По алеята до моста не се допуска и преминаването на пешеходци.

По-късно на заседание на Кризисния щаб в община Царево стана известно, че е отворен обходен път до селата Варвара, Синеморец, Резово и град Ахтопол. Заседанието беше ръководено от кмета Георги Лапчев. В него се включи и министърът на туризма Зарица Динкова.

Мостът на Синеморец вече е проходим, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Оттам посочват, че намиращите се в Резово и Синеморец могат да предприемат изтегляне на север. По-рано от МВР съобщиха, че по моста могат да преминават само високопроходими автомобили и че е открито алтернативно трасе: Ахтопол - с. Варвара - с. Бродилово - местността Калинче ( до заслона вдясно), и след 500 метра се стига до стабилизиран път в посока с. Изгрев, оттам до Царево.

Кметът на Царево отбеляза, че пътищата до другите населени места в общината са проходими, като отводнителните дейности на цялата ѝ територия продължават.

За почистването и възстановяването на село Кости е необходима техника, съобщиха от Община Царево. Оттам информираха, че на мястото има доброволци и помагат, но има нужда от машини. Желаещите да предоставят техника могат да се обадят на телефон: 0590 5 50 18 или да се свържат с кметския наместник на село Кости +359 87 6401520.

От Община Царево съобщиха още, че са започнали действия по изваждане на автомобили от водата на плаж Арапя. Предстои изваждане и на много животни от морето. Към момента няма бедстващи хора. От Общината апелират към всички желаещи да помогнат с доброволен труд и материални дарения да обръщат към Общинския щаб за съгласуване на дейностите със специализиралите служби и организации и на тел. 05 90 5 5018.