От 19 март до 2 април ще бъде променена организацията на движение в участък от АМ "Тракия". Причината е ремонт на фуги на мостово съоръжение, съобщават от АПИ.

В посока Бургас промяна ще има при 339-ия км от магистралата. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 300 метра.

В посока София реорганизация на движението ще има при при 351-ви км на АМ "Тракия". Трафикът ще се пренасочва по пътните връзки на пътен възел "Българово" и ще продължава по магистралата. За изпълнение на строителните работи ще бъде ограничено движението в отсечка от около 900 метра.

Ремонтните дейности на фугите на двете мостови съоръжения са необходими, за да се осигури безопасността на движение през летните месеци, когато трафикът ще е много по-интензивен, добавят от АПИ/

Агенцията апелира шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.