От шести януари 2024 г. се променя маршрутът на автобусна линия 120, съобщиха от Столична община. Целта е да се осигури транспортно обслужване на гражданите, живеещи в района на ул. "Филип Кутев".

Автобусната линия 120 ще тръгва от ж.к. "Левски Г" към Зоопарка до бул. "Пейо Яворов" направо по основното трасе без преминаване в локалното пътно платно през кръстовището с бул. "Драган Цанков" до бул. "Черни връх", направо до кръстовището с ул. "Филип Кутев", наляво по ул. "Филип Кутев", наляво по ул. "Сребърна" до обръщателно колело "Зоопарк" двупосочно, без преминаване през локалното пътно платно на бул. "Пейо Яворов", обясниха от общината.

В променения маршрут се разкриват нови спирки на "ул. Могилата", "СПБЗН", "бул. Черни връх" и метростанция "Витоша". Друга част от новите спирки са в "кв. Лозенец" в близост до пешеходния подлез на бул. "Никола Вапцаров" посока "Зоопарка", които обаче ще са еднопосочни.

От шести януари автобусната линия няма да спира на ул. "Стоян Михайловски, както и на Телевизионна кула","Хлебозавода" и ул. "Сребърна".

Движението на трамвай номер 5 по бул. "Цар Борис Трети" до "Княжево" в София ще бъде възстановено скоро, съобщиха за тази седмица от Столичната община. Дирекция "Национален строителен контрол" насрочи държавна приемателна комисия на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис Трети" от "Бъкстон" до "Княжево".