Прокуратурата опроверга министърът на правосъдието Цецка Цачева, която по-рано заяви, че доколкото знае, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева.

"В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост - Столична Община - Десислава Иванчева", гласи официалното съобщение на Държавното обвинение в отговор на думите на правосъдния министър.

Припомняме, че кметът на район "Младост" и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани, на 17 април 2018 г., при зрелищна акция в центъра на София на спецпрокуратурата и новата антикорупционна комисия.

Тя и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София. В колата на кметицата бе открит подкуп от 56 000 евро, част от искани общо 250 000 евро от строителен предприемач. Останалите 14 000 евро до исканата сума от 70 000 евро бяха намерени в посредника за подкупа - бившия кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който също бе задържан и обвинен.

В момента се гледат мерките на Иванчева и Петрова.

Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали. Ръцете ми не са светили, каза пред журналисти в Специализирания наказателен съд кметът на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя бе доведена в съдебната зала заедно със заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха с белезници в обособено пространство зад бронирани стъкла, затова Иванчева крещеше към журналистите.