Това става след подадени сигнали, че обявилата фалит през юни м.г. каса продължава да извършва дейност и раздава кредити, съобщи за БНР говорителят на окръжна прокуратура Мариана Сиракова.

Над 200 вложители, които бяха измамени от високите лихви - до 16%, на Дупнишката популярна каса, в един момент разбират, че парите им, около 4 милиона и 200 хиляди лева, ги няма, влоговете им не се обслужват и те почти губят надежда да върнат обратно парите си.

След подадени над 100 жалби, започна полицейско разследване. Шефът на касата Георги Близнаков е в ареста от октомври миналата година. Досъдебното производство се води под наблюдението на Окръжна прокуратура в Пловдив. 

Съпругата на Близнаков - Ивона, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева. Днес тя продължавала да извършва престъпна дейност. Давала кредити и пак работела като банка, без да има това право и издаден лиценз.

3 месеца е срокът, в който икономическа полиция при РПУ в Дупница трябва да приключи разпоредената проверка по сигналите срещу Ивона Близнакова, има образувана преписка.