Надявам се българското ръководство да покаже мъжество и да заеме правилната позиция в защита на Унгария и да продължи линията си на отказ да приема обратно мигранти. Ако управляващите вземат грешно решение, това ще даде напредък на опозиционната партия. Това каза пред "Фокус" политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

"Настояването за разпределение на мигрантите в ЕС е колосална глупост. Мигрантите, които влизат на територията на съюза, са главно млади мъже на възраст между 20-30 години. Това ще доведе до промяна на демографската структурата на населението", обясни той.

Константинов допълни, че според него в това се крият конкретни действия, които целят разрушаването на ЕС.

"В момента, в който този процес започне, вълните от мигранти ще се засилят. Годишно Африка се увеличава с 60 милиона души, колкото е и населението на Франция. Къде отиват тези хора?! Тук ги приемаме, храним ги и ги обличаме. Не си мислете, че те са дошли тук, за да работят. Това са нискообразовани и агресивни хора, за които ще бъде голям успех, ако изобщо научат езика на съответната държава и започнат да изпълняват някаква нискоквалифицирана функция", обяви той.

Проф. Михаил Константинов каза още, че според Българския наказателен кодекс наказанието за нелегално преминаване на границата е 5 години лишаване от свобода, а за мигрантите глобата е 100 лева. В спасяването на кораби с мигранти той вижда подпомагане на трафикантите.