Шести ден без следа от 12-годишния Александър Цветанов от Перник. Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел, а според бащата синът му е отвлечен, съобщава bTV.

Шест дни след началото на издирването, бащата на Сашко вече не вярва, че той се е изгубил. "Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм", заяви бащата Александър Цветанов.

Майката на детето - Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Репортер на bTV успях да се свърже с нея по телефона, но тя отказа всякакъв коментар и бързо затвори.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел. "Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира", каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Няколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко - в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по "незабелязани специфични места", които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността. "Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции", обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.

Доброволците разширяват периметъра в търсене на 12-годишния Сашко. В сряда вечер започна търсене на север и на запад от Перник. След 21:30 ч. се насочиха на юг от Радомир, както и в област Кюстендил.

От МВР заявиха, че нямат нова информация по случая и продължават да работят по всички версии. Експерти съветват да се изследва комуникацията между майката и бащата.

"Сформира се нов сборен пункт на доброволците, който ще обходи изключително голям периметър посока юг, ще граничи с областите Кюстендил и Благоевград. Надеждата винаги умира последна, но за съжаление все повече се убеждаваме, че колкото повече време минава песимизмът ни обзема все повече", заяви пред БНТ Станислав Фердов от Български студентски съюз.

По думите му има подлъгваща информация, която се дава от роднини и от близки.

"Времето започва все повече да се влошава и ни затруднява изключително много при обходите на място", каза още Станислав Фердов.