Отнема му се е и шофьорската книжка за 3 години, предадоха БНР и Дарик.

На 5 август 2011 г. синът на прокурора от Софийска градска прокуратура Венцислав Андреев* прегази през нощта 39-годишната Паола Тодорова и приятеля й Николай Спасов (34 г.) на тротоара на столичния бул. "България" в района на площад "Ручей".

Той бе обвинен в убийство по непредпазливост.
За това обвинение законът предвижда максимално наказание до десет години затвор.

Андреев се е опитал да помогне на пострадалите, отчете обвинителният акт.

Първоначално бе обявено, че e имало гонка, но доказателства не бяха събрани.

По време на делото стана ясно, че Андреев шофирал с БМВ в най-лявата лента. По това време на булеварда се движела още една кола – "Ауди", шофирано от Людмил Славов (23 г.), пише "Правен свят".
Бисер Андреев тръгнал да се пристроява в дясна лента, тъй като искал да завива на дясно, но "Ауди"-то го блъснало отзад.
БМВ-то се завъртяло на мокрия от дъжд асфалт и блъснало Паола и Николай на тротоара, които се прибирали от семеен рожден ден.

Двамата шофьори не са били пияни или под опиати. Обвинение бе повдигнато само на Андреев.

Той остава с мярка за неотклонение „подписка".

“Аудито ме удари. В първия момент не разбрах какво става, после беемвето ми се завъртя. Лявото стъкло на колата ми се изсипа върху мен и с другия автомобил започнахме да се носим. Виждах само клони и дървета”, каза Бисер пред съда, предаде "24 часа".

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Близките обявиха, че ще обжалват.

Разследването бе поето от прокурори от Варна, за да се избегнат съмнения за пристрастност заради Венцислав Андреев, който по време на катастрофата бе прокурор в Софийска градска прокуратура.
Тогавашният главен прокурор Борис Велчев заяви, че "не е естествено и не е нормално" процесът да се гледа в столицата, където работи бащата.

Процесът започна на 17 април миналата година, след като Софийският градски съд направи отвод на всички обвинители от градската прокуратура. Мотивът беше да се избегнат всякакви съмнения при процеса.
Така главният прокурор Сотир Цацаров трябваше да разпореди командироването на наблюдаващ прокурор от друг съдебен район, който да се заеме със случая и делото да тръгне.

СГС определи прокурор Моника Цветкова от Окръжната прокуратура в Перник да наблюдава делото.

Година след старта на делото обаче тя си направи отвод, тъй като Венцислав Андреев участвал в конкурса за повишаване като прокурор в Софийска апелативна прокуратура (САП), а така тя щяла да бъде поставена в служебна зависимост. 

Цветкова бе заместена от колегата си от Пазарджишката прокуратура Васил Малинов.

*На 17 април ВСС повиши Венцислав Андреев и той вече е прокурор в Софийска апелативна прокуратура. Не е ясно дали е встъпил в длъжност.