"Честито Рождество Христово! Нека днешният свят празник донесе здраве, надежда и топлина във всяко българско семейство". Това пожела от профила си във фейсбук държавният глава Румен Радев.

"Нека вярата в доброто ни дава сили да продължим да се борим заедно за справедливите каузи на нашия народ, за мирно и щастливо бъдеще за децата на България", написа още държавният глава.

Председателят на БСП Корнелия Нинова публикува видео с поздрав за празника: 

"Нека да е мирна, здрава и благодатна за целия ни народ новата 2023 година. Нека във всяко семейство да цари любов и разбирателство", пожела тя.

На Бъдни вечер съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков публикува снимка със семейството си и пожелание "Честита Бъдни вечер!"

"Скъпи братя и сестри християни, от свое име и от името на ДПС ви пожелавам здраве, мир и благодат" , написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в пост във фейсбук. Той посочва, че в днешните трудни времена на война и криза повече от всякога имаме нужда от мир, в единство и заедност да градим достойно бъдеще за всички български граждани. "Нека денят, носещ вярата за надежда и ново начало, изпълни сърцата и домовете ви с топлина, щастие, мъдрост и хармония", пожела лидерът на ДПС.

"Вярата е движеща сила във всяко начинание", написа в профила си във фейсбук лидерът на "Български възход" Стефан Янев. "Днес сме заедно с близките си. Когато сме заедно, сме силни. Нека огънят на празника никога не угасва", пожела той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също чрез социалните мрежи честити Рождество Христово.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също поздрави българите, като написа в профила си в социалната мрежа: "Честита Коледа, българи! Желая ви здраве, щастие и благоденствие!"