Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще присъстват утре на традиционния благотворителен спектакъл "Българската Коледа". Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Благотворителната инициатива, която се провежда за 20-а поредна година, е под патронажа на държавния глава. Концертът започва в 20:00 часа в Народния театър "Иван Вазов" и ще бъде излъчен пряко в ефира на Нова телевизия и на Българското национално радио.

20-ото издание на "Българската Коледа" е посветено на децата с редки генетични заболявания. Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще подкрепят с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър "Иван Вазов" ще се включат български музиканти и изпълнители - симфоничният оркестър на БНР, Графа, Любо Киров, Дони и Нети, Дара Екимова, Никола Тодоров, Миро, Люси Дяковска, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, ансамбъл "Филип Кутев", Деси Добрева, "Авеню", детска вокална група "Бон-Бон", Нели Рангелова с вокална група Детски смях", Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов и Рафи Богосян.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще бъдат Христина Апостолова и Орлин Павлов, а от сцената послания ще отправят журналисти, спортисти и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от "Българската Коледа", ще споделят своите надежди и мечти. Спектакълът се реализира от екипа на "Дрийм Тийм Груп".

Зрителите на празничния концерт могат да подкрепят каузата на децата в беда с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.

Информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, включително и по време на концерта, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива, информират от прессекретариата.

БТА припомня, че на 29 ноември президентът обяви във Велико Търново началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа".

В началото на декември Румен Радев валидира пощенско-филателно издание-марка "20 години благотворителна инициатива "Българската Коледа" и заяви, че заедно ще продължат да отстояват благородната мисия на "Българската Коледа" в името на българските деца. Благодарение на активната подкрепа от цялото общество през 2022 година благотворителната инициатива "Българската Коледа" разполагаше с бюджет от 3 070 000 лева и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания, като същевременно осигури съвременна високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения, припомниха тогава от прессекретариата на президента.