Обнадеждаващото е, че след като спряха дъждовете, се нормализира обстановката, постепенно пътищата стават проходими. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред журналисти по повод наводненията по Черноморието.

"Осигурено е всичко, което е необходимо, за да не бедстват хората - храна, вода", посочи премиерът и допълни, че наред с институциите, днес се включват и доброволците, координирано с кризисния щаб.

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане от днес вече са на терен. Те обикалят наводнените къщи, говорят с хората и им обясняват какви са необходимите действия от тяхна страна, за да могат да получат помощ, обясни Николай Денков.

"Непосредствените възможности са една сума от 1512 лева, които се дават за повредени къщи, помещения. Отделно има друга сума, която е до 2500 лева, свързана с повредени електрически уреди. Тези възможности ще бъдат осигурени като помощ", каза още премиерът и уточни, че тези средства могат да бъдат получени в срок до 1-2 месеца.

Денков коментира темата, след като участва по-рано в церемонията за честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг в София.