Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев провери на място как върви работата по почистването на установеното преди месец гето в район "Лозенец".

Тогава граждани се оплакаха от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от самонастанилите се обитатели в изоставените сгради, които нямат право да ползват невъведени в експлоатация имоти и живеят в тях без електричество и течаща вода. 

Инвеститорите в жилищните сгради са бездействали и затова се е стигнало дотук, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Към днешна дата, след намесата на председателя на градския парламент и благодарение на работата на екипите на МВР, обитателите на гетото вече не са там, извършени са проверки за бездомни кучета, а екипите на общинските дружества по чистота извършват почистване и извозване на отпадъци от нерегламентираното гето.

"Ние заедно с органите на реда си свършихме нашата работа, оттук нещата са в ръцете на районния кмет Константин Павлов. Повече от месец няма нито една придвижена преписка, за да бъдат наложени глоби на собствениците на сградите. Очаквам спешно от кмета на района да бъдат установени собствениците и да бъдат наложени необходимите санкции", коментира Георгиев.