От прокурорското постановление става ясно, че разследващите не са намерили никакви данни за пране на пари чрез продажба на дружествени дялове, за каквото бяха подведени под отговорност двамата.
През юни говорителят на СГП Румяна Арнаудова заяви, че чрез четири фалшиви документа Павлов съзнателно е дал възможност на Донев да получи 43% от акциите на "Медийна група България". После 40% от придобитите преди това общо 80% от дяловете са били върнати обратно на Любомир Павлов, добави Арнаудова. По думите й по този начин е извършено "прането на пари", тъй като сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама.

Следовател по това дело бе Петьо Петров, за когото днес се разбра, че е  назначеният за шеф на столичното следствие. Той стана известен като основен свидетел по делото за корупция срещу бившия военен министър Николай Цонев.

При повдигането на обвиненията от защитата на Донев подадоха жалба с мотива, че не може да има престъпление при продажба на дялове, тъй като няма никакви данни, че средствата, с които преди това те са били закупени, са с престъпен произход.

Засега няма официално съобщение от прокуратурата за прекратеното разследване. Mediapool обаче разполага с документа и цитира какво пише в него:
 
"Съдружниците Хабсбург, Рутц и Грозев в БГ "Приватинвест" твърдят в показанията си, че са измамени от Павлов, защото очаквали след като имат 53% от капитала на "БГ Принтемдия" ООД да имат и 53% от капитала на "Медийна група България Холдинг" ООД, което не се оказало така и действителното им участие в капитала на "Медийна група България Холдинг" ООД е много по-малко.
Ако се анализира конкретно кой от съдружниците лично или чрез контролирани от тях дружества каква част от сумата е осигурил за покупката на дяловете в "Медийна група България Холдинг" ООД, се установява, че това разпределение на дяловете е справедливо и пропорционално на осигурените финансови средства – всичките с кредитен произход".

Срещу Донев и Павлов обаче остават други обвинения. Първият е обвинен за укриване на данъци, а вторият - за документна измама и документи с невярно съдържание.
Около името на Огнян Донев, който и собственик на фармацевтичната компания "Софарма", се разшумя напоследък, след като стана ясно, че президентът го е поканил да участва в консултациите за свикването на Обществен съвет, който да действа към бъдещото служебно правителство. Протестиращите и синдикатите се обявиха против включването на олигарси в съвета, като името на Донев беше едно от посочените.