Това съобщи Ваня Ташева, директор на „Горско стопанство”- Кричим, цитирана от "Фокус".
 "Имам чувството, че преливаме от пусто в празно", каза Ташева и допълни: "Вчера оставихме без пушек мястото, а днес огънят отново се е възпламенил на старото огнище".
Пожарът гори в старото си огнище и не се е разраснал, но продължават да горят част от дърветата в засегнатата територия. Пожарът е низов и е разпространен на около 50 дка.
В потушаването на огъня участват около 60 души: 20 души от Четвърти артилерийски полк – Асеновград; 8 души от „Гражданска защита”; 4 души от пожарната; 12 души от „Горско стопанство”-Кричим; както и много доброволци от ловни дружинки. Очаква се към погасяването на пожара да се присъединят и представители на подвижната горска стража при регионалното управление на горите.
 Местното население също активно помага. Водата продължава да се качва по скалистото място с коне. Държавно горско стопанство Кричим е подсигурило храна и вода на участващите в гасенето на пожара. Предполага се, че пожарът е умишлен, въпреки че е малко възможно на това място, което е стръмно, да се качат туристи. Въпреки това няма друго предположение, тъй като по тези скалисти места няма сухи треви, каза още Ташева.