Близки и приятели на загиналите при зверска катастрофа с мотор в София Христо и Мария Тепавичарови поставиха дарителски кутии за събиране на средства в помощ на децата им. 

Първите две кутии са били поставени днес в две столични заведения. Едното е в на ул. "Клисура" 13А в ж.к. "Хаджи Димитър", а другото е на бул. "Черни връх" 23. Очаква се кутии да бъдат сложени и в други градове в страната, както и да бъде разкрита дарителска сметка на името на майката на загиналата млада жена. 

Тежката катастрофа стана на 3 септември около 3 часа в района на бул."Цар Борис III" и ул. "Академик Иван Гешов". Христо, който управлявал мотора, загубил контрол и се блъснал първо в мантинелата, а след това в бордюра, в отводнителна канавка и тръбно-решетъчен парапет. Съпругата му, която се возила зад него, загинала на място от съчетаните травми. Младият мъж бил транспортиран в болница, но въпреки усилията на лекарите - издъхнал. 

Тепавичарови оставиха три сирачета, като най-малкото им момиченце е родено едва преди 6 месеца. След трагедията за тях ще се грижат баба им, дядо им и леля им. Все още не ясно кога загиналите им родители ще бъдат изпратени в последния си път.