"Моля се на Господ да се приберем живи и здрави" - това са били последните думи на Гергана Тодорова от Враца, която почина, след като скочи от кола в движение по пътя за "Леденика". 

В трагичната нощ на неделята срещу понеделника четирима младежи - 19-годишният Димитър Димитров от Косталево, 18-годишната Гери, 18-годишен и 14-годишна девойка, решили да се повозят до "Леденика". Зад волана на лекия автомобил "Фолксваген Голф" седял Митко, който наскоро бил изкарал шофьорска книжка и си купил колата. На връщане от пещерата Димитър карал по-бързо, отколкото позволява пътят в района, а Гери се молела да се приберат живи, тъй като я било страх. Всичко това става ясно от няколко видеа, направени от 14-годишната девойка, която също се возела на задната седалка в злополучната нощ. От кадрите се чува, че Гергана, ужасена и през сълзи казва: "Не, не искам да си правим гонка!", "Няма да карам курсовете от страх" и "Моля се на Господ да се приберем жива и здрава", докато останалите младежи в колата слушат силно музика и най-вероятно се забавляват, возейки се по пълния със завои планински път.

Според информацията, с която местният сайт BulNews разполага, Гергана няколко пъти молела Димитър да намали скоростта - в противен случай щяла да скочи в движение. И го направила. Източници на изданието твърдят, че последния път, в който бъдещата абитуриентка помолила Митко колата да се движи по-бавно, директно отворила вратата и миг по-късно се озовала извън автомобила.

Според информацията от полицията, Гергана е приета в спешното отделение на врачанската болница малко преди 1 часа в нощта срещу неделя. Лекарите направили всичко по силите си да я спасят, но около 5 часа сутринта тя починала.

Още през нощта полицията започва разследване на тежкия инцидент и разпит на свидетелите. Пътувалите с Гери обаче дават доста противоречиви показания и не са сигурни дали момичето наистина е скочило умишлено, след като отваря в движение вратата на колата, или просто е загубило равновесие.

След злощастната случка семейството на Гери е съкрушено. Тя има двама братя и сестра, като абитуриентката е най-малката от всички деца. Според неофициална информация, 18-годишното момиче е живеело с баба си и своята майка в апартамент във Враца, а почивните дни, когато не била на работа, прекарвала в Косталево при другите си роднини.

19-годишният Димитър Димитров е от същото село. Младежът е първи курс студент в София и се прибрал в родното си място за уикенда.

След нелепата смърт на 18-годишната ученичка в социалните мрежи се появиха коментари, че Митко е известен любител на високите скорости. Според някои е участвал и в дрифтове, организирани нелегално в околностите на Враца.

Съселяните му обаче отричат като подобни твърдения и ги определят като нелепи. Жителите на Косталево описват Димитър като уравновесен младеж, който загубил баща си наскоро и се грижи за майка си.