Граждани се събраха за 11-а поредна вечер на протест в центъра на София - с искане за оставката на правителството и на главния прокурор.

Протестиращите изпълниха площада около фонтана пред президентството. Има много млади хора, семейства с малки деца, велосипедисти. Мнозина носеха българския флаг. Скандираха "Оставка". Чуваха се освирквания, тромби, тъпани.

Адвокат Николай Хаджигенов от организаторите прочете декларация до чуждите посолства у нас, в която се заявява, че протестиращите се разграничават от изявленията и действията на премиера Бойко Борисов в Брюксел. В писмото заявяват, че в страната се очертава трайна тенденция на незачитане на основните граждански права и свободи, на гражданите им е писнало от корупцията и няма повече да я търпят.

Засилено бе полицейското присъствие в района, особено пред сградата на Министерския съвет. Затворен за движение на автомобили е бул. "Княз Александър Първи".

Около 22.00 часа протестът приключи без нарушения на обществения ред. Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че в понеделник, 20 юли,  протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да започнат дебатите по вота на недоверие срещу правителството, внесен от БСП.

От СДВР призоваха протестиращите да не се поддават на провокации. Напомниха, че демонстрациите трябва да бъдат с продължителност в рамките на светлата част на деня - до 22.00 ч. Също така, предварително трябва да бъдат обявени местата, където ще има митинги, и маршрутите на шествията.

По-рано във връзка с обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи, премиерът Бойко Борисов заяви в Брюксел, че съжалява горчиво. "Никога това не е било толерирано от нас." Той отбеляза, че най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите.

Протести се проведоха и в други градове.

Протестиращите днес се събраха на Полигона в близост до главния път Е-79 край Благоевград. До блокада на пътя не се стигна. На място имаше и засилено полицейско присъствие. Сред събралите се беше и Люси Манова, която благоевградчани познават като водач на масовите протести в града през 2013 година. На въпрос на журналисти дали нещо се е променило от тогава, тя посочи, че всеки един протест има своята малка победа, която може да не се вижда, но всеки е допринесъл за промяна към по-добро. В 18 часа пред сградата на общината започна и втори протест, предаде БТА.

Протест срещу управлението на страната бе организиран за десета поредна вечер в центъра на Русе. "Всички, които в момента са на власт, трябва да напуснат и да дойде друг, който да помогне на нашия народ. Не знам кой да е този друг, но тези трябва да си отидат незабавно", каза Даниела, участник в протеста.

Протестиращите скандираха "Оставка!" и "Мафия!". Организирано бе и шествие по централната пешеходна улица в града.

Малобройни протести се проведоха в Пазарджик и Хасково.