Полицията прекратява претърсването на терен за изчезналата 17-годишна ученичка от Дупница Ивана Георгиева от утре, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Работата по издирването ѝ ще продължи чрез различни оперативни способи, а всяка информация, свързана с момичето, ще бъде детайлно проверявана, за да се постигне желания резултат.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари около обяд, когато си тръгва ненадейно от училище. Родителите й обаче съобщават, че тя липсва в полицията чак вечерта. Преди дни от отдел "Киберсигурност" започнаха работа във връзка с промяна на профилната снимка на момичето в една от социалните мрежи. Днес за БНТ от полицията казаха че телефонът ѝ не е бил хакнат.

В Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на ОДМВР старши комисар Светослав Григоров, като в работата му се включиха и служители на ГДНП. Бяха установени контакти с областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко стотици полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители. В първите 7 дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена бе огромна територия. Дори и лошото време не спря обходите в и около Дупница, но от Ивана няма следа.

По случая е образувано и досъдебно производство и действията се осъществяват под надзора на прокуратурата