Двама полицаи спасиха жена с коронавирус, която била върната от столична поликлиника без преглед и без изследвания. Униформените се намесили в драмата и се погрижили тя да получи навременна помощ в друго лечебно заведение. Публикациите за постъпката им предизвикаха бурна реакция в социалните мрежи.

Историята на Дани Йорданова става ясна от публикации на приятелите й във Фейсбук: "Помогнал й, когато медиците от 12-о ДКЦ буквално са я оставили в ръцете на Бога, тъй като имала положителен тест и отказали да правят снимка на дроба, въпреки че тя се е задушавала. Веселинов, вместо да я върне вкъщи, както му казали онези "доктори", я закарал в "Пирогов".

Вълната от благодарност в социалните мрежи изненадала полицай Антон Веселинов и колегата му, които помагат в столичната спешна помощ, а днес са с извънредно дежурство на протеста.

"Жената видимо се движеше малко по-трудно заради заболяването, придружихме я, направихме всичко възможно да й бъде помогнато", каза Веселинов пред bTV.

"Колегата я придружаваше в болницата навсякъде, даже до тях й помогна да се прибере. И се надявам, че вече е по-добре", допълни колегата му Благой Палакарчев.