Най-тежкото наказание му е наложено за деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които е уронва престижът на службата, се казва в официалното съобщение на пресцентъра на МВР.
На 23 юли към 8.00 часа по време на съвместно дежурство и проверки за контрол на движението между Пътна полиция и ДАИ, екип спрял на изхода от Троян по пътя към Ловеч миниван “КИА”, който се движел с превишена скорост. Колата била шофирана от 40-годишен жител на Троян, който представил документите си за проверка, но при излизането от автомобила изпуснал мъжката си чантичка и от нея се разпилели документи и телефони. За нарушението по Закона за движение по пътищата му била наложена глоба по фиш и той продължил по пътя си.
Вече пристигнал в Ловеч, троянецът решил да се обади на близки и установил, че един от телефоните му липсва. Следобед шофьорът се върнал в Троян и се отправил към полицията. Срещнал се с инспектор по пътен контрол и го питал предаван ли е изгубен в района на проверката телефон. Инспекторът попитал катаджията, който отрекъл да е намирал изпадналата вещ.
По-късно било изяснено, че 10.30 часа на мястото на проверката телефонът бил открит от служителя на автомобилната администрация, който го предал на пътния полицай. При предприетата проверка се оказало, че той е откраднал телофона “Нокиа”-5310 и смятал да го ползва.