На траурната церемония присъстваха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, неговият заместник Павлин Димитров, директорите на главните дирекции, на столичната и областната дирекция на МВР - София.
“Това не трябва да се повтаря, трябва да покажем заедно, че държавата е по-силна от престъпността. Това е единственият начин да излезем от спиралата, в която сме влезли". С тези думи вътрешният министър отново изрази категоричната си позиция и подкрепа към служителите на МВР.
„Трябва да победим, защото в противен случай няма да има справедливост, няма да има държава, ще имаме общество, което ще се стреми всячески да напуска страната", каза още Цветанов.
По думите му, полицаите трябва да усещат, че са в полза на обществото, което да ги възприема като „борещи се за справедливостта” и в този смисъл е нужно повишаване на мотивацията им.
"За мен най-важното е полицаите да усещат подкрепата на политиците. За да няма повече подобни инциденти с полицаи, е нужен комплекс от мерки", обясни министърът.
Почетен караул изпрати полицая Любомир Митов, който почина на 12 август във Военномедицинска академия. Той бе прострелян при изпълнение на служебните си задължения на 10 юли при преследване на двама въоръжени крадци край гара Бов. 

Вижте още снимки