Торбата изпаднала от полуотворила се задна врата на инкасаторски автомобил. Това било забелязано от цивилен полицай, който веднага спрял движението, прибрал чантата със 150 хиляди евро и догонил с колата си инкасаторите пред входа на банката.
Според представител на инкасаторската компания "Лумис" задната врата на автомобила се отворила заради повреда в електронната система. Фирмата изключва възможността нейни служители да са имали престъпни намерения. По закон полицаят, върнал парите, има право на премия от 10% от сумата. Остава да се уточни дали като държавен служител това правило важи и за него.
Освен това "Лумис" оспорва твърденията на вестниците, че в торбата е имало 150 хиляди евро. Според фирмата такива суми се превозват в специални контейнери с електронна ключалка и при всеки опит за незаконно отваряне банкнотите се обливат с боя, която ги прави неизползваеми.
На 13 юли двама неизвестни ограбиха инкасаторски автомобил на същата фирма и избягаха с 400 хиляди евро. По време на разследването у полицията се появиха съмнения, че става дума за инсцениран грабеж, посочва ИТАР-ТАСС.