"Поход за мир" беше организиран днес в София. Привържениците се събраха пред НДК в столицата. Те напомниха, че събират подписи за референдум "За мир и суверенитет". "Походът за мир", който тръгна от НДК, е организиран от граждани, както и от "Български национален съвет за мир", "Народна мрежа", "Свободна и мирна България", НСС "Св. Георги Победоносец", предаде БТА

Силата ни е в това, че се обединяваме, заявиха ораторите. И уточниха, че са представители на граждански организации, а не на политически сили. Затова помолиха всички партийни знамена да бъдат прибрани.

Тук сме, за да защитим мирна България, обяви Нако Стефанов, един от организаторите на инициативата. Трябва да кажем, че нашият поход е за мир и против войната, уточни той. Не президент, не правителство, не Народно събрание, а българският народ трябва да каже мнението си дали иска война или мир, изтъкна ораторът.

Чуха се гласове да протестираме пред чужди мисии и посолства, трябва да сме ясни - ние не командваме чуждите мисии и посолства, ние искаме нашите институции да защитят България, подчерта Нако Стефанов.