Пред Нова телевизия младата жена обясни, че от известно време детето и започнало да си хапе ноктите, да се държи странно и да си удря шамари. Попитах го какво е ставало, а той ми каза, че леля Таня в детската градина го е удряла по главичката, защото е лош, обясни майката.

Майката се усъмнила, че възпитателките в детската градина на детето й се държат агресивно с малчуганите, че дори и им посягат, затова решила да сложи записващо устройство в джобчето на детето.

След като чула записа, младата жена била шокирана.

Възпитателките обиждали наред малчуганите. Малка част от ругатните били: “Ти малоумен ли си? Не реви!“, Абе, престани да си ядеш ноктите бе, мърльо такъв“, “Ти си некадърен бе“, “Аре бе Стела бе, толкова си дебела, че не моеш да се превиеш бе“, “Краси, тука не моеш да си облечеш тия дебели краци“.

“Не е честно да се прави това спрямо колегите и спрямо детската градина. Не става въпрос за педагог, а за помощник-възпитателка, която доброволно напуска“, заяви директорката на градината в Обеля Младенова и допълни:

“Няма от какво да се притеснявам. Този запис е незаконен и не му вярвам“.

Според директорката, била проведена родителска среща, на която родителите на другите деца защитили възпитателките и укорили майката, направила записа.

Тя пък подала сигнал до Регионалния инспекторат по образованието. Проверката им показала, че “директорката е предприела необходимите мерки“.