Туристи са подали сигнал за екзотично животно, което според тях прилича на малък алигатор, със залепена уста, използвано като атракция за снимки в курорта "Слънчев бряг", каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Изпратен е полицейски екип на мястото, където са забелязани млад мъж и жена да предлагат животното за снимки. Те не са открити.

Проведени са разговори с директора на Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Бургас Павел Маринов. Предприети са съвместни активни действия. При установяване на мъжа и жената, ще бъде изискан документ за внасянето на животното в България. В случай че такъв не бъде предоставен, то ще бъде конфискувано, уточни Рандева.

Според зоозащитници, да се предлагат животни, които са влезли в България с цел ползване за атракция, е нехуманно.

"Експлоатират и се гаврят с него. Беше упоено и със залепена уста, за да може тези гора да печелят пари. Подадохме сигнал на телефон 112, полицията дойде на място, но собствениците на алигаторчето изчезнаха. За съжаление в нашите курорти е пълно с подобни индивиди, които издевателстват над животинчетата - гущери, маймунки, змии", пишат от зооорганизацията "Любов към животните" и призовават всеки, който стане свидетел на нещо подобно да подава незабавно сигнал.