На 40-годишна възраст вчера внезапно почина журналистката Надежда Кехайова.

"С голяма скръб Ви уведомяваме, че днес 5.11.18, Надето почина", написа братът на журналистката в профила й във Фейсбук.

Според неофициална информация, Надежда Кехайова е починала от инфаркт.

ашето Наде си тръгна към един по-добър свят. Както каза една нейна приятелка тръгна, както живя - внезапно. Както избухваше в смях или както подпалваше колата и хукваше нанякъде. Лек път, Наде. И не забравяй да ни снимаш някое облаче" написа на стената й колегата Николай Стоянов.

Родена на 26 април 1978 г., Кехайова е завършила е българска филология (2002 г.) в Пловдивския университет "П. Хилендарски". В продължение на 10 години публикува материали, коментари и анализи във вестници, информационни агенции и Българската национална телевизия.

От 2002 г. е продуцент на телевизионното състезание "Минута е много", а от 2007 г. и на предаването "За един час", излъчвано по програма "София" на Българското национално радио. Автор е на редица документални филми и продуцент на документални и късометражни игрални филми като "Колко си хубав", награден за най-добра главна мъжка роля на Международния фестивал в Мадрид, 2016 г.

Носител е на 8 награди за журналистика, Първа награда за най-добър документален филм "Европа за нас: Програма Сократ" на Медиен фестивал за европейския път на България "Българската Европа", Русе 2005 г. и 2 като тв продуцент и автор на сайта на "Минута е много".

Занимавала се е с пиар, реклама и кино. Основател и председател е на Световния клуб на журналистите от Пловдив. Член е на Асоциацията на докторантите в България, част от Европейската асоциация на докторантите.

Поклонението пред Надежда Кехайова ще бъде на 10 ноември от 12 ч в църквата "Свети Арахангел Михаил" на Централни гробища в Пловдив.

Екипът на Dir.bg изказва искрените си съболезнования на близките на Надя!