Актьорът, продуцент и бизнесмен Николай Ишков е починал тази нощ на 62-годишна възраст. Това съобщи колегата му Михаил Билалов в своя Facebook профил. 

"Тази нощ си отиде моят приятел Ники Ишков. Благодаря за срещите. Светъл път, приятелю!", написа бившият водещ на "Стани богат".  

Николай Ишков е познат на зрителите от култовите сериали "Съни бийч", "Връзки" и "Под прикритие". 

Ишков е роден е на 27 февруари 1962 г. във Варна. Завършил е ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1987 г. в класа на доц. Богдан Сърчаджиев със специалност "Актьорско майсторство за куклен театър". Между 1987 и 1989 г. е актьор във Вариететен театър в Габрово и работи с режисьора Вили Цанков.

От 1990 г. е продуцент, лицензиран към Националния филмов център. Финансира специализация по компютърна анимация в Париж на режисьора Златин Радев.

Добре известен е и в спортните среди. През 1994 година Николай Ишков става президент на футболния клуб "Спартак" Варна, а от 1997 г. до 2004 г. е и негов собственик.

Десетилетието му начело на тима е едно от най-успешните в историята му и сините варненци постигат едни от най-големите си успехи.

Между 2014 и 2017 г. е директор на Зала "Арена Армеец София".