Клара Маринова е издъхнала днес, научи dir.bg.

Бившата депутатка от БСП и говорител на кабинета "Виденов", която в последните години се завърна към журналистиката, е починала от белодробна емболия, споделят нейни близки.

Наши източници разкриват, че преди две години Маринова е била оперирана заради проблеми с коляното и оттогава имала известни здравословни проблеми.

Засега не е ясно кога ще е погребението на известната журналистка и политичка, тъй като чакат синът й да се завърне от чужбина, където го е сварила лошата вест.

Клара Вълова Маринова е родена на 20 април 1949 година в село Ресилово, Дупнишко. Завършва ВМЕИ-София, специалност "Радиоелектроника".

Маринова беше телевизионен журналист-международник с почти 20 години стаж в БНТ. Била е член на ВС на БСП и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, говорител на Висшия съвет на БСП, ръководител на Пресцентъра на БСП, депутат от БСП в 7-о ВНС, 36-о и 37-о Народно събрание, зам.-председател и председател на Комисията по радиото, телевизията и БТА в 37-о НС, секретар на ПГДЛ и ръководител на пресцентъра на ПГДЛ в 37-о НС. След напускането на политиката, работи в различни медии: телевизия Bulgaria ON AIR, радио К2, Фактор тв. 

Клара Маринова бе начело на пресцентъра на БСП по време на най-тежките времена в държавата - през бунтовната 1997-а. Мнозина я запомниха като жената, която пееше "Къде си вярна ти любов народна" в окупирания и замерян с павета парламент по време на големите протести.