Пловдивчанка роди близнаци на две различни места в Пловдив, а животът на второто бебе е спасен благодарение на бързата и адекватна намеса на екипа на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Свети Георги" в града.

Ситуацията е била критична, тъй като плацентата на второто близначе е била отлепена и се е наложила операция по спешност.

Младата жена започнала да ражда на гара "Филипово" в Пловдив. Именно там, в семейния автомобил, се появява на бял свят първото бебе.

Веднага след това майката е откарана по спешност в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ "Свети Георги", където вадят втория близнак по оперативен път. 

Благодарение на бързата и адекватна намеса на началника на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова, майката и бебето са в добро състояние. По думите на проф. Учикова ситуацията е била сложна и е имало реална заплаха за живота на втория близнак, поради спешната акушерска ситуация. 

Заедно с професорката в медицинския екип са се включили д-р Мария Василева, д-р Крум Владов, д-р Любомира Котева, анестезиологът д-р Борис Георгиев и неонатологът д-р Райна Стоянова и други медици, уточняват от пресцентъра на болницата.

Близнаците вече са заедно под наблюдението на специалистите от клиниката, уточняват от болницата.

Младата майка благодари на медиците, че са спасили и нейния, и живота на бебето.

Това е третото й раждане, а семейството вече ще се грижи за 4 момичета. Близначките вече си имат и имена - Александра и Цвети, разказа майка им пред БНТ.