Заедно с него пред съда се изправиха още Веселин Загорски – като подбудител и помагач, Васил Василев – като помагач, Симеон Генов и Бисер Романов – като извършители.

Те са обвинени, че през февруари 2014 г. в съучастие са направили опит умишлено да убият д-р Аргир Гяуров, собственик на медицински център "Хипоталамус". Гяуров бе наръган 9 пъти с нож пред дома си, но оцеля.

Освен това Райфъла и другите четирима подсъдими са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода от януари 2014 г. до януари 2015 г., сред които и колите на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов. .

Окръжните магистрати в Пловдив признаха за виновни и петимата обвиняеми, съобщи Трафик Нюз.

Атанас Червенков-Райфъла бе осъден на 11 години затвор за подбудителството за опита на убийство на д-р Гяуров, 8 години затвор за подбудителството към палежите на колите на Антоний Йорданов, 1 година затвор за увреждане на имущество и 2 години затвор за незаконно пренасяне на боеприпаси.

Съдът наложи най-тежкото от четирите наказания, като го увеличи с две години.

Веселин Загорски, по-известен като Весо Тъпото, ще лежи 16 години в затвора. Другите трима обвиняеми по делото - Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев бяха осъдени съответно на 6 години, 5 години и 8 месеца и 4 години и 6 месеца.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд.