Решението е на Апелативния съд в Пловдив, като според магистратите Савов е лежал незаконно в ареста, а срещу него е водено наказателно производство за грабеж.

Младият мъж е задържан на 13 януари 2010 г. и обвинен в грабеж на хранителен магазин на бул. “Мария Луиза“ в Пловдив, извършен на 5 януари.
Според криминалистите продавачката в магазина го е разпознала като нападателя, който я заплашва с нож и взема 484 лева от оборота.

Въпреки че колеги на Савов от компютърната зала, в която работи свидетелстват, че на 5 януари той е бил там, Районният съд в Пловдив го осъжда. Младият мъж прекарва 5 месеца в ареста. Едва втората инстанция - Окръжният съд, постановява оправдателна присъда, след като са изискани записите от охранителните камери. Назначената съдебно-техническа експертиза, извършена от Националния институт по криминалистика и криминология към МВР, пък доказва, че извършителят на грабежа е бил 10-12 см по-висок от Савов. Взети са под внимание и множеството свидетелски показания в полза на Максим.

От прокуратурата обаче през цялото време са категорични, че има достатъчно доказателства, че Максим Савов е автор на обира, извършен с особена дързост.  Върховният касационен съд обаче потвърждава оправдателната присъда.

След това компютърният специалист завежда дело за обезщетение срещу държавното обвинение. Апелативният съд в Пловдив се произнася в негова полза. Прокуратурата обаче е обжалвала пред Върховния касационен съд. Решението се очаква до месец.