На 2 юни, събота, в 13,50 часа на главен път I-6 в близост до пазара на "Караасаноска чешма", южно от град Шивачево, община Твърдица, лек автомобил "Мерцедес" G-500 със софийска регистрация, пътуващ от Бургас за София, изпреварил неизвестен автомобил, от дясната страна, по банкета.
От високата скорост водачът изгубил контрол над автомобила, пресякъл насрещната пътна лента и се ударил в крайпътно дърво, вляво по посока на движението. След силния удар автомобилът се запалил и в него изгорели четиримата пътници.

Трима са били установени по документите намерени в тях, а четвъртият все още е с неустановена самоличност. Автомобилът е бил шофиран от мъж на 32 години, негови спътница са бели мъже на 28 и 34 години, всички от София. По случая е назначена съдебномедицинска експертиза. Води се разследване за причините, довели до катастрофата и за установяване самоличността на четвъртата жертва.

Двама души са загинали в неделя в катастрофа на пътя Пловдив – Поповица, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив. Инцидентът е станал около 5.30 часа при разклона за с. Чешнегирово.
Загинали са водачите на микробус „Пежо” и лек автомобил „Тойота”. Ранена е била и жена, която е пътувала в микробуса.

 Движението бе затворено около четири часа в отсечката и се отклоняваше по обходни пътища докато приключи огледът.

От началото на месеца са станали 39 катастрофи със 7 загинали и 43 ранени. Черната статистика сочи, че от началото на годината по пътищата на страната са загинали над 200 души, а 2507 са ранени при станалите над 2100 катастрофи.