По повод твърденията на Прокуратурата, че излъгал за чатовете с президента Пламен Бобоков разпространи позицията си чрез своя пиар:

Пламен Бобоков: "Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. Въпросът, който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?".

По-рано в четвъртък, 1 юли, спецпрокуратурата публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет и обвиняемия Пламен Бобоков. Извадките от чатове са от телефон, иззет от бизнесмена. Съобщения са били разменяни с лице, наименовано "Prezident - Rumen Radev". Държавното обвинение отбеляза, че предоставя тази информация по повод "поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия".

Във връзка с тази кореспонденция (между Бобоков и President-Rumen Radev) главният прокурор Иван Гешев каза, че ако имало такива, това означавало, че бизнесменът е излъгал, че не е общувал с президента.

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му "чат" с Пламен Бобоков.