Това съобщи пред журналисти д-р Христо Георгиев, завеждащ хирургичното отделение и отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение при Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог, предаде БТА. Взривът е избухнал около 8.00 часа при отварянето на гаражната клетка от майката, която в този момент е била с двете си дeца - на пет и на две години. По-малкото дете е излязло от шока без пряка опасност за живота и в по-добро състояние от това, в което е прието, каза лекарят.
Има травми на главата, дясната мишница и корема. Два сака с кръв "Б-положителна" са докарани от кръвния център в Благоевград. В момента тя е изчерпана и е обявена кръводарителска акция. По-голямото дете, пострадало при взрива - също момче, починало в антишоковата зала на спешния център в Разлог, разказа д-р Георгиев.
По думите му майката е била интубирана, но починала 10 минути по-късно в реанимацията на болницата. Малко след 20 часа същия ден детето, което оцеля, е било докарано с линейка в Пирогов, съобщи БГНЕС. Няма опасност за живота му, уточниха от болницата.
В момента детето, което е на година и шест месеца, е в противошокова зала и се установява общото му състояние. Вероятно ще бъде качено в операционната и травматолозите ще го оперират. Дежурен травматолог е д-р Атанас Кацаров. Става дума за сериозна открита фрактура на дясното рамо на детето. То е контактно и е стабилно в момента, допълва "Фокус".