23-годишен шофьор премина на червен светофар и причини тежка катастрофа в Бургас. Инцидентът е станал снощи около 21.38 ч. на кръстовището на бургаските улици "Тодор Александров" и "Спортна", съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Лек автомобил "Опел Корса" с варненска регистрация, управляван от 23-годишен бургазлия, се е движила в посока от ж.к. "Меден рудник" към центъра на града, когато преминава на червен светофарен сигнал през кръстовището. В резултат е блъснал правомерно движещия се и осъществяващ ляв завой лек автомобил "Фиат Крома", с бургаска регистрация, управляван от 45-годишен бургазлия.

Пострадали са петима души, които са били в "Опела"-а. Всички са закарани в МБАЛ Бургас с различни травми, но без опасност за живота.

Шофьорът и един от пътниците в колата - 29-годишен мъж, са с контузия на главата и крайниците, но са отказали хоспитализация. Останалите трима са приети в болницата. 16-годишно момиче от Айтос е с травма на лумбален прешлен, 26-годишен е с фрактура на седмото ребро вляво и друг 26-годишен е с фрактура на лявата китка, без опасност за живота, настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас.