Наводнен е главният път София - Варна между селата Козаревец и Кесарево в област Велико Търново, съобщава БНР. В района са паднали 85 литра дъжд на квадратен метър, което е 140 процента от месечната норма.

Водата на пътя е над 50 сантиметра, има закъсали автомобили. От "Пътна полиция" препоръчват да се обикаля през село Джулюница. Освен пътят, залята е и база на държавния резерв в района на железопътната гара в селото.

Няма пострадали хора и наводнени къщи. Язовирът е около 20 декара и е прелял, няма скъсана дига, обясни кметът на Джулюница Мариян Тончев. Във великотърновското село Ресен предстои да бъде изпратен общински багер, който да прокопае дере, за да бъде отводнен районът около хлебозавода.

Наводнени са ниските части на великотърновския квартал "Чолаковци", защото канализационните шахти не са успели да поемат водата. Нивото на река Янтра в квартала е под критичните нива, поясни заместник-кметът по сигурността Георги Камарашев.

Припомняме, че жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила за цяла България, с изключение на 4 области по Черноморието и 3 области в югозападните райони. За утре предупреждение е обявено за Централна Северна България.