Марио Марков от отбора на Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово е носителят на наградата "Пътен полицай на годината - 2023", съобщиха от пресцентъра на МВР. Той спечели 29-ия национален конкурс "Пътен полицай на годината - 2023", организиран от Главна дирекция "Национална полиция", ОДМВР-Бургас, Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Община Бургас. Събитието се състоя вчера на Морска гара, съобщиха от полицията в морския град.

Втори остана Мартин Пасков от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), а трети - Венцислав Свирецов от ОДМВР-Бургас. Тримата призьори получиха и карти на СБА, връчени от председателя на съюза инж. Емил Панчев.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на габровската дирекция, следвани от колегите им от СДВР и ОДМВР-Смолян.

В надпреварата сили мериха 29 мъжки и четири дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините "Теоретична подготовка", "Оказване на първа долекарска помощ - теория и практика", "Стрелба", "Майсторско управление на автомобил", "Майсторско управление на мотоциклет" и "Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ".

При дамите най-добре се представи в индивидуалното класиране Кристина Андонова от ОДМВР-Ямбол, следвана от колегите ѝ от ОДМВР-Стара Загора Биляна Боева - Господинова и Красимира Добрева. В отборното класиране при жените на първо място се класираха дамите от Стара Загора, следвани от колегите им от Русе и Варна, съобщиха от МВР.