Първата детска градина в столичния кв. "Малинова долина" отвори врати от днес. През вратите пристъпиха 86 деца, които са приети на текущо класиране. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Това е една от най-големите градини в София. Тя е за 16 групи, разполага с просторни занимални, спални помещения, четири зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн, както и просторен двор, посочва кметът.

Терзиев информира още, че за първото генерално класиране на 10 май в Информационната система са обявени 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа, втора и трета градински групи, добави още той.

Кметът пожела успех на целия екип на 190-та детска градина, като посочи, че през целия мандат Столичнаta община ще продължи да работи, за да може всяко дете да посещава детска градина и родителите му да са спокойни.

"Обещал съм, че след 4 години въпросът с липсата на места в градините в София няма да го има. И съм фокусиран заедно с моя екип това да се случи. А на децата тук желая щастие и светлина, но нека да се грижат градината, да я пазят и тя да бъде прекрасна, както е и днес", посочва още Терзиев.

Предстои да се избере име на детската градина и предложения могат да дават всички родители чрез районния кмет на "Студентски".

През миналата седмица кметът на София съобщи, че ремонтът на две детски градини в район "Илинден" е заложен в Капиталовата програма на Столична община. Става въпрос за 158-а детска градина "Зора", и 179-а детска градина "Синчец".