Това потвърди бащата на Адриан - Тони Златков. 

БНТ съобщи, че Златков е бил изоставен на пътя на около 20 км преди Панчарево. Общото му състояние е добро.

Случайни минувачи са го качили в кола и са го закарали до бензиностанция в района на Горубляне. Там Златков се е свързал сам с родителите си, които са дошли да го приберат.

Пред къщата им има засилено полицейско присъствие.

Адриан беше отвлечен в края на август. До последно не беше поискан откуп от похитителите му.

Бащата Тони Златков е собственик на автокъща "Софавто". Две бяха основните версии, по които полицията работеше. Влошени бизнес взаимоотношения на бащата или на самия Адриан с евентуалните му похитители.

"Нямаме представа кой ни причини това. Вярвам, че извършителите ще бъдат заловени. Адриан е вкъщи. Върху него не е упражнявано насилие.Трябва да му дадем възможност да си почива и да се възстанови. В добро здраве е. Няма някакви проблеми, но все пак това е много шокиращо за всички нас и най-вече за него и има нужда от почивка", каза пред Нова телевизия Тони Златков. 

Бащата потвърди, че отвличането на сина му е било с цел откуп и че такъв е платен, но отказа да каже каква е сумата, която е дал за живота на Адриан.

"Оставен е някъде по пътя към Самоков. Прибрали са го на автостоп добри хора, на които много благодаря. Ние го взехме от бензиностанция в Горубляне, след който той ни се обади от телефона на хората, които са го превозили", допълни Тони Златков.

Той обясни, че комуникацията с похитителите е водена чрез текстови съобщения. Пред къщата на семейството в Герман вече има охрана. Бащата каза още, че не знае защо им се е случило това.

"Предполагам, че става въпрос просто за пари. Около една седмица продължиха преговорите", лаконично коментира Тони Златков.