Водата в пернишкия квартал "Църква" вече е пусната, след като е отстранена една от двете големи аварии по мрежата, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. "Църква" е вторият по големина квартал в Перник, където живеят близо 10 000 души. С помощта на екипи и от други градове се работи по справянето и с втората авария - в село Студена.

Вижте снимки >>

Ремонтните работи днес бяха инспектирани от министъра на икономиката Емил Караниколов и от заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била обсъдена и нуждата Общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

След поредния ден безводие снощи жители на квартал "Църква" блокираха пътен възел "Даскалово". Протестиращите имали намерение да затворят автомагистрала "Струма", но не били допуснати от полицията. Сред демонстрантите беше и кметът Радослав Динев, който заяви, че протестът е спонтанен, защото няма чуваемост. Напрежението се изострило, след като от ВиК заявили, че вечерта в петък няма да работят по отстраняването на аварията, припомня БНР.

Според съобщението на МРРБ вече има резултати от усилията за добив на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване, заявяват още от министерството.