Само 5 часа след публикуването на видеоклипчето, показващо две пияни жени, които държат полуголо бебе на улица в София в ранните сутрешни часове, детето е отнето от тях и транспортирано в болница. Това съобщи авторът на записа, който възмути десетки хиляди потребители на Фейсбук, Христо Ганчев.

Младият мъж видял двете пияни ромки около 7 часа сутринта. По-възрастната държала пеленачето с едната си ръка, а в другата носела бутилка алкохол. Когато по-младата, която твърди, че е майка на детето, го взима от придружителката си, на записа се вижда, че то е облечено само с блузка, а крачетата му са боси и посиняли от студ.

"Само 5 часа след публикацията, детето вече е в болница. Отнето е от тези жени и е стабилизирано", пише Ганчев в профила си в социалната мрежа.

Младият мъж изказва благодарности на СДВР, Агенцията за закрила на детето и Бърза помощ, както и на хилядите потребители, които са споделили клипа.

"Не на последно място благодаря на Всички Вас, познати и не познати за споделянето! Явно има светлина в тунела и Бог на когото да сме благодарни и ВИНАГИ да разчитаме!", допълва младият мъж.

По-късно стана ясно, че бебето е настанено в дом за срок от 6 месеца.