Най-известният ресторантьор в София Никола Антикаджиев почина четири дни преди да навърши 93 години. Тъжната вест съобщи актрисата Аня Пенчева в профила си във Facebook. 

Звездата на Народния театър публикува снимка, на която позира с Антикаджиев. "Сбогом, приятелю! Никола Антикаджиев!", написа тя към качения в социалните мрежи кадър.

Известен още с прякора Антиката, Никола Антикаджиев е роден на 18 ноември 1929 година в Петрич. Близо 70 години е управител на известни столични заведения - клубът на актьора на бул. "Руски", клубовете на Сатиричния и Народния театър, ресторант "Антик" и други култови места, които събират артисти, политици, спортисти.

Антиката се слави и с феноменалната си памет - от пиесите, през футболните резултати и до състава на правителствата през годините.

Наричан още Странджата на Народния театър, душеприказчика, биографа на актьорите, Никола Антикаджиев успява да се сприятели с едни от най-обичаните артисти, някои от които вече не са на този свят. Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Григор Вачков, Владимир Левчев, Нейчо Попов са само част от тях.

Никола Антикаджиев с актьора Никола Анастасов

Снимка: BulFoto