Дългогодишният началник на Отделението по неврореанимация в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Красимир Бинев е починал, съобщиха неговите колеги от най-голямата спешна болница в страната.

Д-р Бинев, който бе един от най-добрите невролози в България, си отиде само две седмици преди да навърши 69 години. 

Неврологът е роден на 14 октомври 1954 година, а през 1981 г. завършва ВМИ-София.

През 1990 г. придобива първа специалност "Нервни болести", а през 2001 г. придобива и втора специалност "Анестезиология и интензивно лечение".

Професионалният му път започва в Центъра за спешна медицинска помощ в София през 1981 г. Впоследствие работи последователно в Александровска болница и УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

През 2004 г. се присъединява към екипа на "Пирогов" след спечелен конкурс за началник на Отделението по неврореанимация към Клиниката по неврохирургия. От тогава до 2020 г. д-р Бинев е начело на едно то най-натоварените звена в болницата, където са спасени хиляди човешки животи.

През тази период д-р Красимир Бинев е и координатор по донорство в болница "Пирогов".

От 2020 г. до момента д-р Бинев продължи да е част от екипа на Неврореанимация като редови лекар.

Колегите му винаги ще го помнят като изключителен професионалист, отдаден на медицината, на Неврореанимация и на пациентите. Описват го като човек на честта и здравото ядро на екипа. Неговите завети остават и ще бъдат предавани на следващите поколения.

"Ръководството на болница "Пирогов" поднася дълбоки съболезнования на семейството, на близките и на колегите му! Поклон пред светлата му памет!", пишат още от лечебното заведение

Опелото ще се състои на 28 септември в 12:30 часа, в църквата "Св. Седмочисленици".