В Медицински университет (МУ) - София отбелязаха 105 години от създаването на висшето училище.

Преди повече от столетие медицинската наука в страната ни намери сигурен пристан, благодарение на медиците и обществеността, след много дебати и не малко усилия, каза ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков в приветствието си към присъстващите. Медицинският университет се създава след повече от 30 години след Медицинския факултет, припомни той. Продължаваме да сбъдваме мечтите си, стремежите на хилядите преди нас, да градим общност на споделени ценности и да допринасяме за развитието на българската медицина, допълни акад. Трайков.

Тази година сме решили да допринесем и за по-добър свят, засаждайки по-късно днес дръвчета в Докторската градина - в чест на тези преди нас и на тези след нас, каза още той. Ще продължим да бъдем водещата образователна институция, увери акад. Трайков и припомни редица признания за университета и сключени договори за сътрудничество.

Снимка: БТА

Акад. Трайков връчи дипломите на членовете на академичната общност, получили научни звания "доцент" и "професор". На церемонията бяха връчени и Годишните награди на Медицинския факултет за значителни приноси в научноизследователската и преподавателска дейност за 2021 г.

Снимка: БТА