Това съобщи за Дир.бг председателят на Общинската избирателна комисия в Трън Тодор Исаев.

По думите му, Станислав Николов е подал молбата си за освобождаване от кметския пост на 31 май, а днес на заседание на ОИК-Трън, тя е била приета. В мотивите си, Николов е написал, че иска да се оттегли по лични причини.

От края на април т.г. обаче кметът на Трън е подсъдим. Тогава Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в съда срещу Николов. Той е обвинен за това, че на 13.11.2015 г., в зоната на кръстовище пред училищния двор на СОУ “Гео Милев“, при управляване на "Фолксваген Туарег“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 6-годишно момче.

След удара малкият Ивайло получи разкъсване на слезката, която бе отстранена хирургически, както и множество средни телесни повреди - травма на корема с разкъсване на черния дроб, на долната празна вена и на жлъчните пътища, травматичен шок, контузия на гръдния кош, усложнена с развитието на двустранен преврален излив.

По-късно пък стана ясно, че свидетели са били притискани да не дават показания за катастрофата.

Случаят предизвика бурното възмущение на премиера Бойко Борисов, тъй като Николов бе избран на кметския пост от партия ГЕРБ.

"Не искам да го чувам и виждам. Много се подразних като слушах как кметът на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо - ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след пет дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето", заяви преди година Борисов.

Предстои Районният съд в Трън да насрочи разглеждането на делото срещу Станислав Николов.