Oстават броени дни до крайния срок за изпращане на материали за участие в конкурса за чиста журналистика Web Report - 30 април. 

Над 230 материала до момента са изпратени в платформата Webreport.bg, борейки се за награда в категориите "Общество", "Икономика", "Технологии и иновации", "Култура и изкуство", "Спорт" и "Истински истории".

Отделно от това има и специални награди на журито. В зависимост от подадените материали наградите могат да бъдат за фоторепортаж, видеорепортаж и подкаст, "Зелено перо", "Гореща точка", "Млад автор" и "Журналистическо майсторство".

В конкурса бива оценявано високо боравенето с факти в подкрепа на изпратените материали. Нелеката задача по оценката им има компетентно жури от колеги журналисти със забележителен опит в медиите.

Това са генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Евгения Атанасова - журналист и продуцент в БНТ, журналистът и писател Анна Заркова, Ива Дойчинова - програмен директор на Радио "Фокус", Методи Владимиров - изпълнителен продуцент "Новини" в NOVA и Ваня Николова - журналист и сценарист.

Сред новите членове на журито в седмото издание на конкурса са журналистът на bTV и водещ на знаковото обзорно актуално предаване "120 минути" Светослав Иванов, главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров и главният редактор на Dir.bg Никола Костадинов. 

Оценката си за материалите ще дадат и главният редактор на OFFNews.bg Владимир Йончев, Найден Тодоров - председател на Българската асоциация на спортните журналисти, Ирина Велева - главен редактор "Мениджър Нюз", Евгени Димитров - основател на агенция "Булфото", Илияна Захариева  - директор "Корпоративни комуникации", А1, Николай Петров - старши редактор и водещ на програма "Хоризонт", БНР и Александър Попов - главен редактор на Dnes.bg. 

Изисквания и допълнителна информация за участие:

  • Конкурсът е отворен за участие в периода 7 февруари - 30 април 2024 г.
  • Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в категория "Участници" в сайта на конкурса, където може да бъде намерена и пълната информация за него, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.
  • Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report.
  • За да бъдат одобрени материалите за участие в Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.
  • Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 07.02.2023 - 30.04.2024 г.

Web Report се организира с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти.

Партньори на проекта: Dundee Precious Metals, A1, Investbank

Медийни партньори са БНТ, БТА, БНР, bTV Media Group, NOVA Broadcasting Group, Радио "Фокус", Darik.bg и Дарик Радио, OFFNews.bg, Dnes.bg, списание "Мениджър", 3eNews, телевизия ММ и агенция "БулФото".