Охранител на магазин в Петрич стрелял по деца снощи, около 23 ч., съобщи полицията. Няма пострадали. Младежите били в градския парк, близо до който се намира търговският обект.

Между групата и пазачът избухнал спор, в резултат на което той извадил пистолет и започнал да стреля. Неясно е защо се е стигнало до пререканията.

Възрастни хора видели ставащото и подали сигнал. По думите им охранителят бил пиян. Той е задържан от пристигналия полицейски екип.

Децата са в шок, казват родителите им.

За случая е сезирана прокуратурата в Петрич.

Стоян Дачев е охранителят, стрелял снощи по деца в Петрич и паникьосал хората, живеещи в района на магазин "Кооп" в южния град, съобщи "struma.com".

Децата реагирали с насмешка на заяжданията на охранителя и започнали да му се подиграват, че е пиян. Това го вбесило, извадил газов пистолет и започнал да стреля напосоки. Гилзи хвърчали навсякъде.

Тази сутрин хората в квартала коментираха среднощния ужас. Родителите на децата се превърнали в живи мишени на охранителя.

"Този човек буквално им е изкарал акъла, какво е това безобразие, кой му дава оръжие на този. Собственикът на магазина трябва незабавно да го освободи, защото се вижда, че е опасен", коментираха петричани.

Охранителят се разкаял за действията си пред полицията. Той ще бъде вкаран в съда за дело по указа за борба с хулиганството.