Огнище на COVID-19 е установено в дом за стари хора в Хасково. В социалната институция 10 потребители са дали положителни проби за инфекцията, съобщиха от Областния кризисен щаб в седмична сводка за разпространението на заразата. Под карантина са били поставени общо 13 контактни лица.

Сред останалите новозаразените има учители и ученици. От ОУ "В.Лески" с.Книжовник под карантина са общо 24 деца от 3-ти и 4-ти клас. Заразена е учителка от ОУ "П.Яворов" -Димитровград. Под карантина са 81 ученика от 4а ,6-ти,7а и 7б клас.Позитивна е ученичка от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково.Под карантина са 25 ученика от 10е клас.

Санитарки от СБАЛО-Хасково и от МБАЛ-Харманли също са с коронавирус.

За периода от 10 до 16 октомври най-много случаи са дигностицирани в общините Хасково-69 новозаразени и Димитровград- 39. 20 души са с коронавирус  в община Харманли, в Сивленградска са 12. В община Любимец 5-ма са новозаразените, по двама има в Маджарово, Симеоновград и Тополовград, а по едно лице се отчита в общините Ивайловград, Минерални бани и Стамболово.

За лечение са хоспитализирани 23 души. Един е починал на 81 години от Свиленградско.

През седмицата от 3 до 9 октомври положителните случаи бяха 95, а в предходния седемдневен период - 124, по данни на Регионалната здравна инспекция.

От началото на пандемията диагностицираните случаи в областта са 30 344, а починалите - 1921.